fredag 30 september 2011

Händig man

Bänk till vårt matbord ute på terrassen
Jag är lycklig lottad som har en sådan händig man.

torsdag 29 september 2011

Ensam vitsippa


Vi har varit på stor & liten idag och där var det en hel del, för mig tidigare, kända ansikten som likt mig fått barn. Jag och en annan av föräldrarna avrundade träffen med att äta sushi i stan.

Under gårdagens eftermiddagspromenad fick jag syn på denna vitsippa, för det är väl en vitsippa? Jag blir så osäker eftersom jag trodde att de bara blommar i början av sommaren...

onsdag 28 september 2011

Trött

NF Flower.
Några köttbullar från den stora hög jag rullade i förmiddags ligger nu i min mage. Jag vet inte om det är rullandet eller ätandet som gjort mig tröttare än trött, förmodligen en kombination av de två. Jag passar på att vila lite medan W också gör det...

tisdag 27 september 2011

Trapp

Ny matta på plats.
Arbete pågår...

-Den nya mattan går väl också att åla/krypa på, mamma?
Här är några bilder på vår trapp under- och efter arbetet med att klä den med ny matta. Likt varje sak som man beställer utifrån en liten liten provbit, ex. tapet eller bänkskiva, så känns det alltid lite nervöst innan den är på plats. Stämmer måtten, är det rätt färg o.s.v. Allt gick bra med vår matta och vi jättenöjda med både val och resultat.

Den initiala tanken med denna blogg var just att lägga in före och efter-bilder från de renoveringar som vi gjort i vårt hus. Jag såg det som en möjlighet att få lite ordning och reda bland alla de kort som jag har tagit på temat. Inläggen skapar jag snabbt och enkelt jämfört med om jag skulle klistra in i kort i album, tänkte jag. Yhea right, det blev inte riktigt så...denna blogg har bara bidragit till att jag numera tar fler bilder än tidigare och därmed har jag alltså ännu mer kort att sortera! Ja ja, så länge jag tycker att det är roligt (och har tid) så fortsätter jag väl :D

Passfoto

Igår var vi på polisstationen för att ordna pass, ett nytt till S och det allra första till W. Det krävdes några försök innan W:s foto blev bra. Han tittade nämligen lika ofta på damen i receptionen som in i kameran :D

måndag 26 september 2011

Rustad för kyla

Bilder tagna från veckans första morgonpromenad. Solen var på väg att bryta igenom molnen men ändrade sig visst. De kyliga dagarna närmar sig allt mer och till min stora glädje kan W ha den overall som jag köpte i fjol. Jag behövde dock köpa till ett par handskar för att W ska vara ordentligt rustad för lägre temperaturer.

söndag 25 september 2011

Solheim cup

Heja blågult!
Jag följer just nu golftävlingen Solheim cup, damernas motsvarighet till herrarnas Ryder cup. Europa möter USA i olika spelformer under tre dagar.

fredag 23 september 2011

Förkylt

Mammas lilla sjukling <3
Till följd av W:s förkylning har vi tagit det väldigt lugnt och hållit oss mestadels inomhus denna fredag. När S kom hem från jobbet så passade jag dock på att åka och handla lite ätbart inför kvällen som har tillbringats i soffan framför bland annat Skavlan.

Härliga helg

Trött kille på promenad häromdagen.
Denna vecka har W varit lite förkyld och därmed lite mer gnällig och klängig. Är han inte piggare idag så hoppar vi över morgondagens babysim som för övrigt startar en timma senare från och med i morgon, wihoo!

torsdag 22 september 2011

Leksaker

En gammaldags leksakssnurra och ett stapeltorn i trä, samt en speldosa i plåt.
Det här leksakerna, som W har fått i present, gillar jag jättemycket. W verkar också uppskatta dem, i alla fall att smaka på dem :D

onsdag 21 september 2011

Svamptider

Även om dessa svampar ser goda ut är de säkert inte så lämpliga som matsvamp? :)
Jag plockar inte svamp men fotograferar (och äter) dem gärna.
NF  Macro.

tisdag 20 september 2011

Droppar

Vackra spår från det regn som fallit.

"Ljust & fräscht"

Bild på vår matplats, tagen från vardagsrummet.
Vi har haft funderingar på att åka till Stockholm för att se showen Ljust & fräscht av och med Lindström och Schyffert. Det behöver vi inte göra nu eftersom de kommer till Fjällräven Center den 25 februari. Med tanke på vårt intresse för renovering och inredning har jag en känsla av att det kommer att bli ett och annat skratt av igenkänning.

måndag 19 september 2011

Brist på motion

Vanligtvis promenerar jag en hel del men på sistone har det blivit alldeles för lite av den varan. Det har helt enkelt inte känts lockande att gå ut när det varit så grått och framförallt blött som det har varit nu en längre tid. Jag hoppas verkligen att vi har några fina höstdagar framför oss för jag längtar efter att vara ute och andas klar och krispig höstluft.

I går kväll började vi lite smått med arbetet att lägga ny matta i vår trapp. Arbetet har fortsatt idag och  förhoppningsvis kan vi se det färdiga resultatet under morgondagen:)

Måndagstema.

söndag 18 september 2011

Säsongens sista golftävling

Dagen har tillbringats på en mycket blöt golfbana. Vi spelade den sista tävlingen för i år tillsammans med våra kära grannar. Det märktes att det var länge sedan jag sist var på golfbanan och det är så frustrerande att inte kunna slå de slag jag vill slå. Mina dagar som singelhandicappare är med all sannolikhet räknade :(

fredag 16 september 2011

Touch of pink


Denna fredag har gått fortare än fort. "Helt plötsligt" var det kväll, men inte mig emot eftersom S kom hem från sin tjänsteresa då:)

För övrigt passade jag på att uppdaterade några "trötta" krukväxter här hemma i samband med veckostädningen. Jag har tydligen en rosa fas just nu, för alla blommor jag kom hem med har just den nyansen.

torsdag 15 september 2011

Klar för nedsläpp

Matchställ på, klar för nedsläpp. Nu kör vi!

onsdag 14 september 2011

Kusligt

En häftig (och lite kuslig) trädtunnel i Pålsjö skog, Helsingborg.
När jag var barn så sprang (eller cyklade) jag alltid det snabbaste jag kunde hela vägen hem från kompisar mörka kvällar. Det var först när jag stod hemma på farstukvisten och hade min hand på dörrhandtaget som jag kunde slappna av. Jag var helt klart mörkrädd och tyckte inte om att vara ensam hemma om kvällarna. Nu när jag är vuxen är det inte lika illa, men jag måste erkänna att jag fortfarande är lite mer "på spänn" de kvällar S är bortrest.

Nej nu måste jag sova, spöktimmen börjar ju snart;)

Boken om mig

I det här fyll i-albumet är det tänkt att jag ska skriva fakta och händelser från W:s första år. Jag tycker att den har ett roligt upplägg med roliga illustrationer.

tisdag 13 september 2011

Oväntat besök

Jag trodde att jag hade sett den sista fjärilen för i sommar (eller höst som det är nu), men så under den korta stund som det var uppehåll i regnandet igår fick vi besök av denna amiral.

Höstskor

Förutom sandaler så har jag nätshoppat lite till W:)
Jag blir alltid extra sugen på att handla skor när hösten kommer men då är det ju inte direkt sandaler jag tänker på. Jag hittade dock dessa på rea häromveckan och slog till eftersom jag tänkte att de skulle passa att ha på fötterna i Bangkok. Jag tycker egentligen bättre om att ha skor med klack men med tanke på hur mycket vi brukar promenera runt där så är nog dessa ett bättre alternativ.