fredag 31 augusti 2012

onsdag 29 augusti 2012

Söta små blå

Här hemma går vi mest omkring och äter små vindruvor särskilt den minsta familjemedlemmen. -Mee (mer), säger han och pekar in bland bladen, så det är tur att det blivit många klasar i år:) De är riktigt goda och jag tycker konstigt nog att det påminner lite om passionsfrukt i smaken (?).

måndag 27 augusti 2012

Lite Göteborg

Vi hann även med ett stopp i Göteborg denna sommar. Där mötte vi upp min bror och verkligen suprise-hälsade-på vår morbror med familj. Den veckan strosade vi längst med Avenyn, genom regnskurar (som sig bör i Göteborg;) och hamnade mitt bland alla Gothia-cup deltagare. Vi såg ut över staden medan vi åt de omtalade räkmackorna på Gothia Towers och hörde Lotta tjoa från Liseberg...lite så hade vi det.

söndag 26 augusti 2012

Sista söndagen i augusti

Idag har vi varit på bondauktion och tusan så mycket prylar och verktyg i överflöd där var. På väg därifrån stannade vi till vid några "bään" så W fick se dem på nära håll. Det var för övrigt på samma gård varifrån vi köpt vårt fårskinn. 
Senare bjöd mamma och pappa på grymt god middag med goulash som huvudrätt. Mysigt att sitta i lusthuset och höra regnet smattra mot taket.

lördag 25 augusti 2012

Slow motion

Denna lördag har gått lite i slowmotion för min del. Tog sovmorgon från "babysimmet" (W är knappast någon baby längre men i alla fall;), sedan åkte S för att spela golf och jag och W har mest skrotat runt här hemma. Det enda jag har tagit mig för är att handla matvaror. Nu är middagsförberedelserna i full gång för snart kommer hungriga golfare hem. Trevlig lördag!

onsdag 22 augusti 2012

Några kuddar

Dessa mönstrade kuddar från Hemtex fick följa med hem häromdagen. Roligt att hitta kuddar som man gillar utan att de måste vara så fasligt dyra, särskilt med tanke på att jag har en benägenhet att vilja byta ut dem lite titt som tätt :)

tisdag 21 augusti 2012

En lätt duns...

...hörs inifrån sovrummet, sedan små snabba fötter över golvet och strax därefter möter man ett brett, belåtet leende från W, mäkta stolt över att ha kunnat ta sig ur spjälsängen. Så är det numera varje kväll strax efter den tänkta nattningen. Busungen min! :)

måndag 20 augusti 2012

Mot Paris...

...nej, det är inte jag (vi) som är på väg dit utan våra kära grannar. Den gångna veckan har de rensat, städat och burit ut det sista inför deras flytt. I lördags sågs vi hemma hos oss för sista gången på väldigt länge...tråkigt:(

fredag 17 augusti 2012

Till havs

Eftermiddagen och kvällen tillbringades i båt. På Ulvön fyllde vi bränsle i både båt och människokropp. Sedan puttrade vi hemåt på ett lugnt och nästintill båttomt hav.

torsdag 16 augusti 2012

God morgon

I dag är förskolan stängd och därför är jag hemma med W. De kunde ju inte ha lagt planeringsdagen på en mer perfekt dag. Sol och värme redan tidigt i morse då vi tog oss runt sjön nedanför oss. Sedan belöning i form av frukost ute (vilket tjat om detta;). Den ser förövrigt kanske lite tråkig ut men jag har "en sak för" hårdbröd med leverpastej på just nu, så gott:)
Sedan har vi lekt roliga lekar, vi har sopat och krattat trädäcket, kastat bollar, cyklat och plockat blommor från grannens rabatt (det sista gjorde bara W dock). Vips så försvann den morgonen. Nu är det redan dags för lunch.

tisdag 14 augusti 2012

Kvällssol på vår uteplats

Jag saknar som sagt att äta frukost på vår uteplats, men fina dagar som denna kan jag ju i alla fall äta kvällsfika där. Det är inte dumt det heller:)

söndag 12 augusti 2012

Kräftskiva


I dag mår jag som jag förtjänar antar jag, men j-lar vad roligt vi hade det igår :)

onsdag 8 augusti 2012

Game, set, match!

Yes, nu har jag anmält mig till tennisträning, något som jag har varit sugen på att göra länge. Just nu känns det både spännande och skrämmande. Jag har ju aldrig tränat tennis förut, mest bara bollat och spelat på känsla. Men vem vet, om några år spelar jag kanske i Båstad! Ha, ha, näee :D 
Vi tajmade däremot in just tennisveckan i Båstad denna sommar. Vi höll oss dock mest vid stranden där det var nästintill folktomt. De flesta var antagligen på arenan, någon restaurang eller röjde på Pepés Bodega.

söndag 5 augusti 2012

Time flies

Så är min semester slut för denna gång, imorgon är det arbete som gäller igen. Det ska faktiskt bli skönt att gå tillbaka till en del rutiner igen...men det är klart att jag kommer att sakna att ta det lugnare om morgnarna, gå en morgonpromenad och sedan äta frukost ute :(

lördag 4 augusti 2012

En dag i Malmö

Vi lämnade ett grått Helsingborg och fick en fin dag i Malmö. Här åt vi lunch, hann med lite shopping, bl.a. på Svenssons i Lammhult, för att till slut lapa sol i Malmö hamn.

onsdag 1 augusti 2012

Köpenhamn

Jag fortsätter att gå igenom de bilder jag tog under våra första semesterveckor. Här är ett urval från den dag då vi tog oss över sundet från Helsingborg till Helsingör och vidare ned till Köpenhamn med tåg. Nere vid Nyhavn var det mycket folk som vanligt, men vi fortsatte förbi alla restauranger närmast kanalen ned mot hamnen och Kungliga teatern och då gick det genast lättare att ta sig fram med barnvagnen:)