onsdag 31 oktober 2012

Monster och små spöken

Jag är inte så förtjust i att öppna dörren om kvällarna när det ringer på och jag råkar vara ensam hemma. Och jag känner inte annat nu efter att jag nyss ändå just öppnat dörren för ett gäng monster med "scream"-ansikten, hua. Det är visst halloween-tider, tur att vi hade godis hemma:)

Den läskiga blinda (?) kråkan fotade jag vid St Mikaels kyrka i Kemi, Finland. Inne i kyrkan kan man genom ett glas i golvet se kyrkoherde Nikolaus Rungius, död 1629, mumifierade kropp. Det finns nedtecknat att Rungius ibland sade i sina predikningar "Om min förkunnelse inte är sann, så skall min kropp förgås när jag dör, men om den är sann, så skall min kropp inte förmultna". Källa: Wikipedia.

tisdag 30 oktober 2012

Ljuva beska

Laddar med en grapefrukt inför tennisen ikväll. De senaste två träningarna har jag haft ruskigt ont i nacken med tillhörande låsningar, men efter att ha fått massage några gånger så känner jag mig bättre än på länge. Motståndare, beware!

söndag 28 oktober 2012

Masterchef

Tack fina för en superp middag igår!

fredag 26 oktober 2012

On our sideboard

Glims from how our sideboard looks like right know.

söndag 21 oktober 2012

Kallbad

Packade med fika och åkte till havet. W tyckte inte att badet igår morse var tillräckligt så efter ca fem minuter på stranden bestämde han sig för att ta sig ett dopp! Ah, tur att bilen var nära. Av med hans kalla, våta kläder, in med honom i den varma bilen och hem för att ta på nya. Så kan det gå när man har en liten kille som tror att han kan simma och att man kan bada när som helst. Och varför inte, kan svanarna så kan han;)

torsdag 18 oktober 2012

Vind i håret



Eftersom jag har en man som är lite lätt överenergisk och har svårt att luta sig tillbaka längre än ett par minuter hyrde vi en bil för att ta oss runt och se lite mer av Rhodos samtidigt som jag och W kunde ägna oss åt att just luta oss tillbaka :) Det här var lite av det vi såg.

måndag 15 oktober 2012

Solgatan


Måste bara älska de minutiöst lagda stengatorna som fanns i Rhodos stad, trots att de inte var alltför sköna att gå på alla gånger :)

söndag 14 oktober 2012

Medan vårt lilla gos sov hos mormor och morfar passade vi på att roa oss med vänner, hockey, middag och barhäng. På grund av gårdagens roligheter har vi mest rört oss mellan olika soffor här hemma, sett film och tv. Ogillar när söndagar känns som en slö transportsträcka mot måndag men precis när vi skulle fortsätta i samma stil så fick vi i alla fall en stunds roligt besök :)

onsdag 10 oktober 2012

Är så sur för att jag för tredje gången i rad missade tennisen igår. Halsont och feber satte stopp för träning. Vet inte hur länge jag stod i duschen för att få lite värme i mig, trots att vårt badrum mer liknade en bastu och min hud en kräftas på grund av allt varmvatten jag spolade, var den ändå knottrig och jag frusen. Kurade ihop mig under två täcken likt katten på bilden ovan och somnade tidigt. I dag har det faktiskt känts bättre.

söndag 7 oktober 2012

Utanför den gamla muren som omsluter Rhodos gamla stad möts man av ett turkosblått hav och lyfter man blicken skymtar Turkiet en bit bort. Och till just precis Turkiet har vi idag "skickat iväg" farfar för lite värme och vila:) Kanske blir det ett båttur till Rhodos för honom.

torsdag 4 oktober 2012

A bit blue

Känner mig allmänt trött av olika anledningar, det ska bli skönt att snart landa huvudet på kudden. Bara en arbetsdag kvar denna vecka och sedan kan vi se framemot en fin helg hoppas jag. Den inleds med middag tillsammans med de få kvinnliga arbetskollegor jag har:)
Bilder: Mitsis hotel, Rhodos