torsdag 28 juni 2012

Knott, regn och syrener

I eftermiddags åkte vi till golfbanan för att svinga igång kroppen lite inför morgondagens matchspel i ÖA-golfen --"losers chans" :). Och svinga fick vi minst sagt göra, i ren panik från min sida för att bli kvitt tusentals irriterande knott. Jag hade helst satt mig i bilen och åkt därifrån direkt men ut på banan gick vi och i tre och ett halvt hål plågades vi innan vi blev "räddade" av regnet. Härligt med sommar!
Eftersom jag inte riktigt har lust att vara ute just nu så fick istället några syrenkvistar följa med in. På så sätt kan jag i alla fall känna doften av sommar...

tisdag 26 juni 2012

Midsommarafton

Vi och våra vänner från Skåne hade en helt perfekt midsommarafton hos familjen A i deras stuga. Några modiga tog sig ett dopp i havet, jag jäste mest på altanen B)

måndag 18 juni 2012

Ofärdigt

...men väl påbörjat. Vi har väl inte direkt prioriterat framsidan av vårt hus, eller startsidan som en viss person inom webbdesign- branschen kallar det;) Nu tyckte vi dock att det var dags, så hela eftermiddagen och kvällen har ägnats åt att plantera men mest åt att skyffla singel, jord och sand. I morgon blir det en sväng till någon trädgårdshandel för att göra ytterligare något köp.

söndag 17 juni 2012

Kattliv



I förmiddags när jag åkte till affären såg fick jag syn på två grannar som stod vi sidan av vägen vid korsningen närmast vårt hus. När jag tittar närmare ser jag att det ligger en katt i gräset vid deras fötter. Min första tanke är att det är Frank, vår grannkatt som vi ser efter nu i ett par dagar. Det visar sig dock att den döda katten tillhör den ena av de två som redan står där. SÅ otroligt fegt och dåligt att den som körde bilen inte stannade!
Tvättmaskinen har annars gått varm under större delen av dagen och därför har vi inte varit på någon söndagsutflykt. Trots att W på egen hand släpade upp bärstolen från undre plan i morse. Det var stor besvikelse för honom när han inte fick sitta i den någon längre stund. 
Han fick i alla fall vara med och se när vi satte båten i vatten på en ny fin båtplats i eftermiddags. Hoppas att vi snart kan åka en sväng med den...

lördag 16 juni 2012

Tävling

Vårt matbord pryds just nu med lupiner.
Vi ska strax åka till mormor och morfar med W. Han ska vara där under tiden som S och jag spelar säsongens första golftävling. Förhoppningsvis går det bättre för oss än det gick för Sverige mot England igår. Trist att de förlorade:(
Update: Vi följde tyvärr samma väg som Sverige. Vi förlorade på det 18:e och sista hålet, men till skillnad från dem så är vi inte utslagna än. Vi har nämligen en chans till att ta oss vidare genom att vinna över ett annat lag som också förlorade i går. Så länge får jag vara nöjd över att jag tog ledningen i longdrive-tävlingen med en drive på ca. 210m :D

tisdag 12 juni 2012

Till salu









I dag hade vi picknick med dagis. W var trött redan innan vi åkte dit och väl där var han väldans orolig att jag skulle lämna honom för andra gången idag:) Med W i knät hann jag i alla fall få i oss lite ätbart och byta några ord med andra föräldrar innan det var läge att vända hemåt igen. En sådan fin kväll som ikväll hade jag gärna varit ute mycket längre men W var verkligen trött. 
Bästa tänkbara väder för visning av stugan som W:s farfar har ute till försäljning. Många verkar också så långt intresserade. Vi var där och fixade lite i söndags och det är verkligen vackert där. Känns konstigt att vi kanske har varit där för sista gången...
Här finns några andra bilder från stugan.

lördag 9 juni 2012

Ottelandet







I dag åkte vi till Ottelandet, en plats där jag tillbringat många sommardagar som barn. Härlig strand med långgrund botten. Här hade även konstnären Hans Hedberg sitt sommarställe.

torsdag 7 juni 2012

Värmekälla

Efter att duktiga Karl-Anton Hilberer blev klar med murningsarbetet i förra veckan så har jag längtat efter att få stapla ved i det avsedda facket bredvid kaminen. I går blev det så äntligen av och jag staplade för glatta livet. Som vanligt när det gäller projekt här hemma så tog det mycket längre tid än vad jag trodde att det skulle göra. Jag är verkligen en tidsoptimist när det handlar om hemmafix :S Nu är det i alla fall klart och även om det skulle vara hur mysigt som helst att börja använda den så vill jag inget hellre än att det ska vara sommarvärme ute istället. Och det är väl precis det som det kommer att vara nu en lång tid framöver, eller hur? :)

I dag firar vi för övrigt världens goáste och snällaste kusin Carl som fyller nio år!

måndag 4 juni 2012

Fina pojkar

I dag åkte vi direkt hem till mormor och morfar efter jobb och dagis. W hade turen att få busa med en av sina kusiner. Fina pojkar tycker jag så klart:)

lördag 2 juni 2012

Andra juni

I dag har vi varit och badat, röjt lite i W:s farfars stuga och hämtat ved. W hade gärna varit ute mer, men regnet har verkligen vräkt ned idag, och gör det fortfarande. Ikväll passar det därför bra att se film och elda lite i vår nya kamin:) Först lite musslor...

fredag 1 juni 2012

Meet the monkey

Denna lilla apa har varit en favorit hos W sedan första gången han fick syn på den. Den hänger vanligtvis i ett av våra fönsterfoder och flyttar vi den märker W det direkt. Jag är för övrigt väldigt nöjd med pallen som den lilla apan sitter på. Den har vår granne gjort av lärkträdet som stod på W:s farfars tomt.