söndag 29 april 2012

(Vår)söndag

I dag har vi varit ute i vårsolen hela familjen. W:s farfar följde också med när vi åkte på jakt efter fint kluven ved till ett kommande hemmaprojekt. Det blev inget vedköp idag men väl fika vid havet i Stråsundsviken när vi ändå var i närheten. Efter middag på altanen tog vi fram cyklarna och med W i cykelstolen åkte vi en kort tur. Nu har vi landat i soffan efter att ha sett The girl with the dragon tattoo.

fredag 27 april 2012

Trevlig helg

Fyra lediga dagar framför mig, underbart!

torsdag 26 april 2012

Motorintresse

W har stort intresse av maskiner av olika slag, elvispen, dammsugaren, borren och allt annat som det låter om när det startas. Lite extra intressant är dock traktorer, lastbilar och andra större maskiner och fordon. Traktor är ett av de ord han kan säga och han reagerar direkt när han får syn på en. Lyckan var därför total när han fick komma en dumper lite närmare:)

onsdag 25 april 2012

Vaktelägg

Häromdagen när jag saknade ägg till matlagningen så skickade jag S för att "låna" av grannen som har egna höns. Förutom vanliga hönsägg fick vi även små fina vaktelägg. Så nu ska jag försöka hitta något spännande recept att laga till helgen.

tisdag 24 april 2012

Bordsskick

I går hade vi den stora förmånen att bli bjudna på middag hos några vänner. Det känns alltid lyxigt att sätta sig vid dukat bord, slipper man dessutom middagsbestyren en vardag uppskattas det mycket. Något som däremot inte var fullt lika uppskattat igår var den yngsta gästens bordsskick, eller kanske rättare beskrivet, brist på bordskick ;) Han ville nämligen inte sitta stilla särskilt länge, kastade allt han kom åt runt omkring sig och dessutom sölade han ned stora delar av mattan med värdens egenhändigt fångade fisk. Efter ett tag var det bara att ta vår trötta lille kille och bege oss hemåt igen...

fredag 20 april 2012

Äta ute


I kväll äter jag middag med mina kollegor. Trevlig helg!
Bilder: Chinatown, Bangkok

torsdag 19 april 2012

Inköp

Min garderob skulle verkligen behöva en uppdatering, men som vanligt nuförtiden är det mycket enklare att hitta något nytt till hemmet i stället. När vi var i Stockholm köpte vi nya (begagnade) stolar från Magis och så denna lilla burk:)

onsdag 18 april 2012

Kungsänglilja

"Kung Bore" tycks inte vilja släppa taget riktigt ännu, likt förkylningen/influensan som härjar i familjen. Det känns lite lätt deprimerande med snöfall var och varannan dag nu tycker jag. Häromdagen köpte jag några vårblommor för att inte tappa hoppet helt om att de varma dagarna snart gör entré.

måndag 16 april 2012

Tidig kväll


W är fortfarande för sjuk för att gå på dagis, så både i dag och imorgon är han med mormor och morfar. Jag känner mig inte helt ok heller så det blir till att krypa ned under täcket tidigt ikväll. Först ska jag bara försöka få in grannens katt som vi ser efter denna vecka.

lördag 14 april 2012

Sjukvecka

Här har vi haft sjukstuga sedan förra helgen. Som tur är har både far-och morföräldrar hjälpt till, men jag var hemma och vabbade för första gången någonsin under torsdag och fredag. I dag var det omstart på "babysimmet" och vi hade en del andra tänkta planer, men de får helt enkelt vänta tills W kryat på sig igen.

måndag 9 april 2012

Påsk i Sthlm

Stockholm bjöd på ett riktigt ruskigt väder, med hård vind och snöblandad nederbörd, under fredagen. Resten av helgen strålande däremot solen och vi kunde göra bort premiären på uteserveringar och promenera på Djurgården.

torsdag 5 april 2012

Sköna långhelg

Efter några timmars städning här hemma efter arbetsdagens slut kändes det väldigt skönt att äta påskmiddag hemma hos W:s farfar:) S är dessutom hemma igen efter en veckas tjänsteresa, så helgen kunde inte ha startat bättre:) Glad Påsk!

tisdag 3 april 2012

Vid havet

I helgen fick vi en föraning om hur härligt det kan vara att ha ett sommarhus vid havet. Trots det lite kyliga vädret var det helt underbart att äta utomhus och gå längst med stranden. Vi hoppas på att få komma och hälsa på familjen A i deras nyköpta stuga fler gånger:)

Denna vecka försöker vi annars att fortsatt anpassa oss till våra nya rutiner. Jobbigast är utan tvekan morgnarna...