onsdag 30 november 2011

Modern baby

Av någon, för oss, outgrundlig anledning har W matvägrat ett tag. Det beror kanske på förkylning, att han har någon ny tand på gång eller kanske en fix idé som är fullständigt logiskt för honom. Det har hur som helst inte spelat någon roll vare sig han blivit serverad hans favoritmat, hemlagat, burkmat, mosat eller i större bitar, inget har godkänts. Det lilla som ibland har hamnat i hans mun har kommit ut illa kvickt. Lyckligtvis har han inte varit helt utan näring under denna tid. Bröd, frukt, puréer och en massa välling har slunkit ned.

Så idag fick vi veta att om W bara får lite underhållning så går det bra att äta mat också. Att jag låter som ett flygplan medan jag kör runt med skeden i luften räknas inte till underhållning i hans värld. Nej nej, tydligen vill han ha tecknade bilder med autentiskt ljud, presenterad på en ipad, hrrmff!

tisdag 29 november 2011

Vit häger

Under de stunder som min axel inte fungerar som näsduk för en viss liten näsa här hemma så går jag just nu igenom bilderna jag tog i Egypten. Dessa fåglar kunde man se lite var stans på hotellområdet.

måndag 28 november 2011

Tomhänt

En vissen W vilar sig i form inomhus:)

W har "utegångsförbud" tills dess att han är lite piggare. Så den sedvanliga morgonpromenaden gick jag utan W och vagn (medan W var hemma med pappa), vilken kändes märkligt och tomt.

söndag 27 november 2011

Första avdvent

W är förkyld och hostar och nyser om vartannat. Så vi håller oss inomhus i stugvärmen idag. Jag varvar lek med läsning (Eldvittnet av pseudonymen Lars Kepler), en lugn och stilla första advent med andra ord.

onsdag 23 november 2011

Kanelkyssar och fjälltoppar

Kultjön med Marsfjällen i bakgrunden.
I dag har vi städat inför första advent. Jag passade även på att göra en av mina favoriter när det gäller kakor;
 
 Kanelkyssar
2 äggvitor
2 dl socker
1½ tsk kanel
1 hg kokos

Vispa äggvitor och socker till en fast smet, över ett varmt vattenbad.
Blanda i kokos och kanel och klicka sedan ut på bakplåtspapper. 
Grädda i ugn på 150-175 grader tills de släpper från pappret med hjälp av en stekspade el. dyl.

söndag 20 november 2011

Första fjällturen

W trivs på sin första fjälltur.

Gårdagen bjöd på strålande sol och storslagen natur. Med sådant väder och sådan vy kändes det som att jag skulle kunna gå hur långt som helst. Förmodligen hade jag känt lite annorlunda om jag hade burit en massa packning eller W för den delen :) Vi har hur som helst haft några väldigt bra dagar i fjällen, tack!

fredag 18 november 2011

Mot fjällen

Vi fick frågan om vi ville följa med till fjällen över helgen. Det vill vi, så nu åker vi :)

onsdag 16 november 2011

Röda havet

Det marina djur- och växtlivet både fascinerar och skrämmer mig. Så många otroligt vackra varelser som jag kan så lite om och det är väl just min okunskap som gör att jag lätt inbillar mig att det bakom varje liten sten finns något som är redo att gå till attack. Tidigare i år inträffade ju också ett flertal hajattacker vid den Egyptiska turistorten Sharm-el-Sheikh. I souveniraffärer kunde man se t-shirtar med en stor fet flinande vithaj med texten: Send more tourists to the red sea, the last ones tasted great.

tisdag 15 november 2011

Att värma mat

En av restaurangerna på hotellområdet.
En ganska så stor del av vår packning till Egypten bestod av burkar innehållande barnmat till W. Att det skulle finnas mikrovågsugn på hotellet var något jag tagit för givet. Det skulle jag inte gjort, för det fanns nämligen ingen. Eller rättare sagt så fanns det en men den var trasig (?). Så under vår vecka provade vi en rad olika alternativ för att värma W:s mat, genom strykjärnet på hotellrummet, vattenbad och restaurangköket. Inget alternativ var särskilt lyckat eftersom alla (!) sätt tog en evinnerlig tid alternativt så blev maten aldrig riktigt varm. Eftersom W varken tycker om att vänta eller kall mat så åts det en hel del bröd, frukt och kall välling för W:s del. Så kan det gå när man vant sig med vissa bekvämligheter:)

söndag 13 november 2011

Vykort...

Paraplydrink à la W.
...från solsäkra Hurghada. I det stora hela hade vi en härlig vecka i Egypten. Det bästa var att helt klart att se W:s totala lycka över att få bada flera gånger om dagen. Stundtals hördes hans glädjetjut över hela hotellområdet (Hilton Long Beach). Nu för tiden har jag däremot varken ro eller intresse av att ligga i solstolen någon längre stund så om jag tillåts vara bortskämt negativ så hade jag önskat att det fanns mer att se i närområdet.

tisdag 1 november 2011

Getting ready for takeoff

Just nu packar vi inför en veckas chartersemester. Eller rättare sagt så håller vi på att försöka komma på allt som vi bör packa. Det är onekligen lite mer att tänka på nu när vi har en till att packa till, ja det mesta som vi tar med oss är faktiskt till W. Förutom kläder så packas en massa mat och ett gäng blöjor, en UV-dräkt, ett litet reseapotek, några små leksaker och någon av hans nallar plus vagnen förstås. Kanske släpar vi med oss för mycket, kanske glömmer vi något. Hur det blir återstår att se, hur som helst så tror jag att det blir en bra övning inför vår senare resa i december :)