onsdag 31 augusti 2011

tisdag 30 augusti 2011

Gårdagen

Gävleån.
I går var vi som sagt i Gävle. Efter att jag hade ägnat förmiddagen till att gå i diverse affärer samt att äta sushi till lunch så bestämde jag mig för att ta en promenad. Vi hann väl gå i cirka 10 minuter, och var mitt inne i ett bostadsområde, då vi hamnade mitt i en störtskur. En rönn fick agera paraply (av sämre sort). Som tur var sken solen igen efter en stund och vi kunde lugnt fortsätta promenaden som tog oss genom Boulognerskogen och Stadsparken.

måndag 29 augusti 2011

Måndag i Gävle

Denna vecka inleds med en dag i Gävle. Det är en stad som jag inte varit i särskilt många gånger tidigare. Senast var nog i samband med en konferens för några år sedan, men då tillbringade jag ju mestadels av tiden inomhus. Så nu ska W och jag se oss runt lite:)

lördag 27 augusti 2011

Tura

Många svenskar passar på att handla öl och "en lille en" i Helsingör.
Att tura eller som vi gjorde stanna en stund i Helsingör innan man åker tillbaka över sundet igen känns som självklart när man är i Helsingborg.

To take a trip over to Helsingör feels like a sure thing to do if you're in Helsingborg for a couple of days. I like the atmosphere when walking the narrow streets while looking at the old houses.

Weekend reflections.

fredag 26 augusti 2011

Doften av kanelbullar

Dagens kanelbullar.
Bullar av tyg.
...är en av de bättre dofterna tycker jag. Nygräddade bullar smakar dessutom ljuvligt gott med ett glas kall mjölk till, klassiskt. Jag kan inte säga att jag bakar just kanelbullar särskilt ofta och det är väl lite beroende mitt misslyckade för sisådär tio år sedan. Den gången blev de rent utseendemässigt de snyggaste bullarna jag någonsin gjort, men det blev något galet med jäsningsprocessen så de blev aldrig större än de små leksaksbullar i tyg som idag finns att köpa i leksaksaffärer och dyl. Alldeles degiga var de också. Jag var grymt besviken och förbjöd S att berätta om mitt misslyckande för mina svärföräldrar som vi väntade på besök. Problemet var bara att det doftade nybakade bullar lång väg så till slut berättade jag att bullarna inte låg i frysen som de kanske trodde, utan bland soporna :D

Här är dagens bullar och som ni ser är de långt ifrån Bree Van de Kamp- perfekta, men hey, de är ätbara:) (Faktiskt riktigt goda t.o.m.)

torsdag 25 augusti 2011

Beloved Sthlm

 
We got a piece of summer Stockholm this year too. Two days that passed too quickly.

Skywatch Friday.

onsdag 24 augusti 2011

Mitt lilla risgryn

...visar här stolt upp sina små (två) risgryn till tänder. Så förutom blöta spår, efterlämnar han numera även små avtryck.

måndag 22 augusti 2011

Morning swim

It was so nice to see all the people taking their morning swim in the ocean along Helsingborg shoreline. W just had to try it too ;D


Blue monday.

Nya tider

George Nelson's ball clock, designed in 1948, is hanging on our kitchen wall.
Nu är det dags att försöka släcka lampan lite tidigare om kvällarna, likaså stiga upp lite tidigare om morgnarna.
S ville ha hans favorit, pasta bolognese till lunch såhär första arbetsdagen efter hans semester.

söndag 21 augusti 2011

Celebration

Flower in my parent's garden.
This past week we first of all celebrated my brother's birthday, but also that W turned eight months and had his first name day:)

Todays flower.

fredag 19 augusti 2011

Fredagskväll i augusti

Ikväll åt vi stenugnsbakad pizza vid stadshamnen. Förmodligen var det sista gången som vi satt där i år för så fort solen försvann blev det svalt. Förra gången vid satt vid hamnen hade vi sällskap av denna mås.

torsdag 18 augusti 2011

HH-leden

Kronborgs castle.
Some of the wiew when we crossed one of  the world's busiest sound, Öresund, between Helsingborg-Helsingör.

Skywatch.